Kroppen din er et resultat av din livsstil

Overskriften oppsummerer veldig godt litt av vår visjon i dinaloe.no – Vi ønsker at du skal få bedre helse. Det gir deg bedre livskvalitet.

Oppfattningen av en person som har en sunn livsstil kan oppsummeres slik; ikke røyker, ikke er overvektig, spiser sunt og trener. Men en sunn livsstil handler ofte om mer enn dette.

Livsstilen din er summen av hvordan du velger å leve livet ditt

Det finnes ikke et godt fasitsvar på hva som er en sunn livsstil, men det finnes en del rettesnorer man kan følge for å få en sunnere livsstil.

myfitnesspalSpiser du riktig?

Det er kjent at det å ha et sunnere kosthold gir bedre livsstil. Man reduserer farene for typiske livsstilssykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdommer, i tillegg er det enklere å holde vekten på et normalt nivå om man spiser sunn mat.

En enkel måte å finne ut om du spiser riktig mat på er å benytte en app til smarttelefonen din. Her anbefaler vi MyFitnessPal. Appen kan lastes ned til både iPhone og Android telefoner, og er gratis.

MyFitnessPal lar deg registrere all mat og drikke gjennom dagen og gir deg statistikk på daglig Kcal-inntak, i tillegg til næringssammensetningen. Spiser du for mye fettholdige produkter får du beskjed om det.

Appen er enkel i bruk, noe som er viktig om man skal bruke den daglig for å få kontroll over sitt eget kosthold.

Øk aktivitetsnivået – Bare litt…

Det er en stor andel av befolkningen som er overvektig. Hele 1 av 6 barn har overvekt- eller fedmeproblemer, mens hele 1 av 4 ungdommer er overvektig. Utviklingen er bekymringsfull for helsemyndighetene, og for de det gjelder.

Det er sterk sammenheng mellom helserisiko og fedme, og det er sterk sammenheng mellom fedme, mat og aktivitetsnivå.

Ønsker du å gå ned i vekt er økt aktivietsnivå en god start. Hvis du ikke føler at du har tilstrekkelig kunnskap om trening og kosthold, så kan det være lurt å se på komplette treningsopplegg som FIT-serien, eller andre tilsvarende løsninger. Det viktigste er at du selv er motivert for å være mer aktiv, og spise litt mer sunt.

Å trene handler ikke nødvendigvis om at du skal bli verdensmester på tre uker, start rolig, og gjør treningen litt mer morsom med en treningsapp og pulsbelte. Kjenner du tidsklemmen tar et saftig grep om hverdagen, og at du derfor ikke har tid til å trene? Da anbefaler vi at du leser dette innlegget.

4 av 5 hjerteinnfarkt kan forebygges

4 av 5 hjerteinfarkt kan forebygges

Menn kan enkelt redusere risikoen for hjerteinfarkt med hele 80 prosent ved å gjøre fem enkle livsstilsendringer.

Ved å følge noen få enkle livsstilsråd kan menn enkelt redusere risikoen for hjerteinfarkt med hele 80 prosent, mener svenske forskere ved Karolinska institutet. De har fulgt 20 721 friske menn i elleve år og kommer med følgene råd.

  • Gå eller sykle i minst 40 minutter hver dag. Tren minst en time pr. uke.
  • Midjemål under 95 cm.
  • Drikke kun moderat med alkohol (maks to glass vin eller øl hver dag).
  • Spise sunt (frukt, grønt, rotfrukter, nøtter, magre meieriprodukter, fullkorn og fisk).
  • Ikke røyke

Hvis du røyker, og vil ha tips og tøtte til å slutte, kan du enten like facebooksiden Slutta, eller laste ned Appen.

av Øyvind H. Bergesen

Legg igjen en kommentar